NASA показала найближчі в історії вражаючі світлини Сонця

  • Джерело: ТСН
  • 2020-07-17 10:08
  • Наука

Найближчі в історії знімки Сонця зробили в американській космічній агенції NASA спільно з європейцями.

Про це повідомили в ефірі ТСН.Ранок.

Зазначається, що на світлині зафіксовані спалахи жовтого та сіро-чорного кольорів. Унікальні кадри відзняли за допомогою космічного апарату Солар Орбітер, що розроблений спеціально для дослідження небесного тіла. Від Сонця апарат розташований на відстані 77 мільйонів кілометрів - це напівдорозі від Землі. Саме така дистанція дозволяє камерам фотографувати розжарену зорю безпечно. Науковці запевняють, що зупинятися на досягнутому не збираються і вже за два роки хочуть підпустити космічний апарат на кількадесят мільйонів кілометрів ближче до вогняної зірки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дослідники університету Центрального Ланкаширу (UCLan) спільно із співробітниками NASA Маршаллового центру польотів (MSFC) оприлюднили нові унікальні світлини Сонця із найвищою роздільною здатністю, на яких видно, що його зовнішній шар наповнений неймовірними дрібними магнітними нитками з розпеченою плазмою (дуже гарячою формою газу), температура якої досягає мільйона градусів.

Нові світлини показали, що в атмосфері Сонця, яка раніше здавалася переважно порожньою або темною, насправді є нитки (пасма), шириною близько 500 км, які наповнені електрифікованими газами. 




Comments

    No results found.