Знайдено спосіб перетворити вуглекислий газ у корисні компоненти

  • Джерело: Cikavosti.com
  • 2020-07-17 10:08
  • Наука

Австралійські вчені знайшли спосіб перетворювати CO2 в «будівельні цеглинки» для сучасної промисловості.

У сучасному світі однією з найбільш перспективних областей досліджень стала розробка нових технологій, які зможуть вловлювати вуглекислий газ і перетворювати його в корисні матеріали й речовини. Австралійські вчені нещодавно заявили про те, що створили методику, завдяки якій CO2 можна перетворити в «базові будівельні блоки» (як кубики Lego), з яких потім можна створювати синтетичне паливо, пластмаси і багато іншого.

Команда з Університету Нового Південного Уельсу спочатку мала намір використовувати вуглекислий газ як більш екологічні і дешеві джерела сировини для синтез-газу. Зазвичай він виробляється з використанням природної сировини, досить універсальний і тому може використовуватися для виробництва різних видів палива і матеріалів. Завдяки CO2, який сьогодні можна зустріти як побічний продукт великої кількості виробничих процесів, вчені сподівалися перетворити шкідливі відходи в корисний продукт.

Їх методика заснована на наночастинках оксиду цинку, що є каталізатором для складної хімічної реакції. Завдяки впливу відкритого полум'я, температура якого становить 2000 °C, наночастинки розжарюються і змішуються з CO2 всередині електролізера. В результаті вуглекислий газ і перетворюється в той самий синтез-газ, суміш водню і оксиду вуглецю.

Обидва компоненти надзвичайно зручні.

За словами самих вчених, сама методика вельми ефективна і цілком може поєднуватися з іншими видами промислової діяльності. Ідеальною, на їх думку, є ситуація, при якій весь CO2, у звичайному житті виділяється в атмосферу в процесі роботи електростанцій на викопному паливі, буде захоплюватися і перероблятися в синтез-газ, відчутно знижуючи тим самим шкідливий вплив на навколишнє середовище.

Натхнення: www.popmech.ru




Comments

    No results found.