NASA зробили найдетальніший знімок Сонця на рекордно близькій відстані

  • Джерело: Znaj.ua
  • 2020-07-17 12:01
  • Наука

NASA і Європейське космічне агентство у четвер опублікували знімки Сонця, зроблені з самого близької відстані на даний момент. Повідомляється, що фото було зроблено всього в 48 мільйонів миль від найближчої зірки Землі.

Знімки були зроблені Сонячним орбітальним апаратом, космічним кораблем, який є результатом міжнародної місії двох агентств, яка завершила свій перший близький прохід Сонця в минулому місяці.

“Ці дивовижні знімки допоможуть вченим зібрати воєдино атмосферні шари Сонця, що важливо для розуміння того, як воно управляє космічною погодою у Землі і у всій Сонячній системі”, - йдеться в заяві Холлі Гілберт, вченого проекту НАСА для місії.

Супутник зробив знімки за допомогою шести різних інструментів.

“Ми не очікували настільки хороших результатів так рано”, - сказав Даніель Мюллер, дослідник проекту ESA, додавши, що зображення підтверджують, що супутник працює чудово.

Подвиг вимагав величезної кількості співробітництва та винахідливості, особливо в умовах нової пандемії коронавіруса, яка змусила повністю відключити на тиждень управління польотом в Європейському центрі космічних операцій в Дармштадті, Німеччина. Сонячний Орбітер запущений в лютому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на аукціоні виставили одразу 3 легендарних авто, які бачив кожен в різних фільми. Приміром, перший виставлений автомобіль є реплікою Бетмобіля, який з точністю повторює транспортний засіб з фільму. Другим є автомобіль з мисливців на привидів, а ось третій - легендарна Delorean, яка фігурувала у фільмі “назад у майбутнє”.

Як повідомляв Знай.uа Xiaomi Mi Band 5 з'явиться в Європі без NFC і інших крутих функцій. Дивно, але компанія вирішила випустити базову версію. Ходять чутки, що незабаром на ринку Європи з'явиться і Pro-версія, в якій буде весь заявлений функціонал.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple знайшла спосіб змусити користувачів платити за зарядку. Повідомляється, що компанія готує до виходу потужний адаптер на 18W, але в комплекті з iPhone 12 він не буде постачатися. Правда, у користувачів є можливість докупити окремо, але компанія не розкриває ціну на новинку.




Comments

    No results found.