Названо нову дату запуску космічного телескопа «Джеймс Вебб»

  • Джерело: Root Nation
  • 1970-01-01 03:00
  • Наука

Галерея

NASA повідомило про те, що запуск телескопа «Джеймс Вебб» (James Webb Space Telescope) планується здійснити восени наступного року.

Апарату належить стати найбільшою і найпотужнішою орбітальною обсерваторією в історії: розмір складаного дзеркала досягне 6,5 метри. «Джеймс Вебб» – це один з найскладніших і дорогих проектів NASA.

Нового телескопу належить прийти на зміну «Хабблу», який у цьому році відзначив своє тридцятиріччя. Запуск обсерваторії «Джеймс Вебб» багаторазово переносився через різні складнощі. Так, спочатку старт намічався ще на 2007 рік. Потім послідовно називалися 2014, 2015, 2018 і 2019 роки. В останній раз про відстрочку запуску повідомлялося в минулому місяці: в NASA вирішили відкласти намічений на березень 2021-го старт на невизначений термін. І ось тепер кажуть, що запуск обсерваторії в космос планується здійснити 31 жовтня 2021 року. Чергова затримка пояснюється поширенням коронавіруса, який спровокував скорочення кількості співробітників, задіяних в проекті. Крім того, виникли деякі складнощі технічного характеру.

Додамо, що новому космічному телескопу належить зайнятися вивченням об’єктів в Сонячній системі, пошуком екзопланет і можливих слідів життя у Всесвіті.

Гендиректором аерокосмічної компанiї Virgin Galactic став ветеран Діснейлендiв




Comments

    No results found.