У ЦГЗУ розповіли про важливість вакцинації

Галерея

Про це інформує пресслужба Центру громадського здоров’я України, а також наводить статистику щодо охоплення щепленнями населення України, станом на 1 червня 2020року: Для створення належного імунітету, щеплення необхідно розпочинати вже з народження дитини, ще до того, як вона почне активно контактувати з іншими.

Профілактичні вакцинації проводять у пунктах щеплень при закладах охорони здоров’я усіх форм власності чи у тимчасових пунктах щеплень при закладах освіти, підприємствах, організаціях тощо.

Щоб вакцинуватися, необхідно звернутися до лікаря, що: роз’яснить усе щодо можливих реакцій організму на щеплення;

розповість про випадки, коли слід звернутися за лікарською допомогою;

повідомить, коли потрібно робити наступне щеплення;

підібере оптимальну схему імунізації, коли вакцинують поза Національним календарем щеплень. Перед вакцинацією необхідно заповнити форму “Інформована згода та оцінка стану здоров’я особи або дитини одним з батьків, законним представником дитини на проведення щеплення або туберкулінодіагностики”, яка затверджена МОЗ України і використовується по всій території країни.

У пунктах щеплень для вакцинації задіяні лише ті медичні працівники, які пройшли спеціальну щорічну підготовку та володіють правилами організації і технікою проведення щеплень, а також навичками надання невідкладної допомоги.

Протипоказання до вакцинації для кожного визначається індивідуально. Рішення приймає лікар, виходячи з Переліку медичних протипоказань, який оновили відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.




Comments

    No results found.