Мерські перегони у Києві: Верещук та однопартійці зі "СН" прокоментували її шанси перемогти Кличка (Відео)

Галерея

16 липня партія "Слуга народу" офіційно заявила, що за результатами внутрішньопартійного голосування кандидаткою на посаду мера Києва висуне Ірину Верещук. 17 липня Верещук розповіла ASPI news, як планує завоювати прихильність виборців. 

-  Пані Ірино, якою буде Ваша передвиборча програма та як Ви плануєте перемогти інших кандидатів на посаду мера Києва? 

-  Я вважаю, що програма – це одне, бо її можуть написати найкращі експерти і політтехнологи, але особистість, яка буде доносити її до людей, може не викликати довіру у киян, та емоція, з якою програма подаватиметься, не буде сприяти перемозі. Я вважаю, що половина успіху – це людина, тобто особистість, яка готова боротися з корупцією, несправедливістю, за кожну копійку, яка потрапляє до бюджету важкою працею киян, і я сподіваюся, люди це розуміють. А моя програма – це наведення порядку у Києві: на вулицях, де має бути прибрано, чисто; у фінансах, де має бути все впорядковано. Якщо це величезні проєкти, на які вже роками виділяються кошти, ми маємо чесно собі сказати: "Ми не готові ще мільярди вкладати, забираючи у киян соціальні пільги, їхнє право на соціальний та культурний розвиток і медичне обслуговування тільки тому, що якісь забудовники хочуть отримувати мільйони у свої кишені. Також я планую навести порядок у самій владі – ми маємо чітко розмежувати повноваження, розуміти, хто за що відповідає, щоб потім могли запитати один у одного "А що ж ми зробили?" за відведений нам киянами час.

Нагадаємо, що під час зборів фракції "Слуга народу" президент України Володимир Зеленський висловився на підтримку Ірини Верещук. У пресслужбі Офісу президента зазначили, що він також віддав свій голос за неї.

Всього у "Слузі народу" було п'ятеро кандидатів, які претендували позмагатися за посаду мера Києва. Конкурентами Верещук по партії були Олександр Дубінський, Микола Тищенко, Дмитро Гурін та Олександр Качура.

На своїй Facebook-сторінці Дубінський привітав Верещук із перемогою у праймеріз і побажав також перемогти нинішнього мера Києва Віталія Кличка. Дубінський зазначив, що бажає зібрати гарну команду та готовий допомагати у мерських перегонах.

Дмитро Качура у своєму Telegram-каналі також висловив подібну риторику: "Тепер всі кандидати мають об'єднатися для перемоги ОЗГ Кличка".

Привітав Верещук у соцмережі і Микола Тищенко, але – без згадки нинішнього мера: "В цих перегонах кожен кандидат був достойним і кожен показав нові рішення розвитку міста. Я, як голова Київської міської організації партії "Слуга народу", буду робити все можливе, аби це місто стало більш чистим і кращим, ніж зараз".

В той же час критично висловився щодо новообраної кандидатки у мери Києва депутат від "Слуги народу" Гео Лерос, який раніше публікував так звані "плівки Єрмака". На своїй Facebook-сторінці він зазначив, що Верещук справді гарний вибір, але – для Кличка. Пізніше Лерос покепкував із тези президента про те, що Верещук вже була мером міста, виклавши скріншот, де зазначено, що кількість населення у місті Рава-Руська, де головувала Верещук, становить менше 9 тисяч осіб.




Comments

    No results found.