Щоб зняти психологічну напругу – МОЗ про спрощення іспитів для студентів-медиків

Заступниця очільника МОЗ Ірина Микичак  запевнила,  що зниження  прохідного балу іспиту для медиків пов'язано з бажанням підтримати  студентів-медиків у нелегкий навчальний рік.

Позицію відомства Микичак  озвучила  під час брифінгу 17 липня, пише  life.pravda.com.ua.

"Крок" – оцінює велику роботу студентів впродовж всього навчального курсу. А "Крок-2" – це екзамен по завершенню медичного університету.  Кожного року межа "Кроку" та оцінки знань переглядається міністерством, встановлюється певний відсотковий ценз. Цього року були загалом вкрай складні умови для навчального процесу, тому МОЗ на про пропозицію Центру тестування і науково-педагогічних працівників, вважає, що ми можемо знизити відсотковий ценз КРОКу, щоб зняти психологічну напругу для наших студентів і підтримати їх морально у цій ситуації", – ідеться у повідомленні.

За словами заступниці міністра МОЗ,  іспит  не визначає професійну готовність медика. Адже далі триває ще навчання в університеті і окрім теоретичних знань, вкрай важливою є оцінка практичних навиків.

"На якість знань впливає не іспит, а свідомість та готовність кожного студента до самонавчання. Ми зараз працюємо з міжнародними агенціями для того, щоб це тестовий ліцензований іспит в Україні відбувався на тих же засадах, як і в євпропейських країнах. Тобто, щоб це був єдиний іспит, який би сприймався в іноземних університетах, і дійсно належно оцінював теоретичної та практичної підготовки наших випускників", – додають у міністерстві.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зареєструвало проєкт наказу, в якому йдеться про зниження на 10% прохідного балу "Крок-2" та "Крок-3" – іспитів для студентів-медиків. Це викликало доволі гучні дискусії у суспільстві, а студенти-медики відреагували на проєкт наказу флешмобом "Тест на креветку".

Суть тесту на креветку полягає в тому, що студенти пропонують всім охочим спробувати здати "Крок" та упевнитись, що це не важкий іспит. І такий низький прохідний бал є недопустимим для майбутніх лікарів.

Ознайомитись з буклетами 2019 року можна на сайті Центру тестування. А спробувати скласти тест можна у додатку K-Test.




Comments

    No results found.