«Постараюся відновити відносини». Президент Грузії заявила, що готова відвідати Україну

Про це вона сказала на конференції в Тбілісі в п'ятницю, 17 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Я готова, щойно прийде час, здійснити візит, який через COVID-19 і не тільки через нього вже давно було відкладено. Постараюся відновити відносини на тій основі, яка відповідає нашим традиційним, дружнім зв'язкам між двома країнами», - сказала вона. Зурабішвілі нагадала, що Україна і Грузія разом прагнуть до НАТО і Євросоюзу, крім того, країни об'єднують спільні з європейськими партнерами проєкти в Чорному морі. Будь-які спроби ослаблення партнерства, додала вона, негативно вплинуть на євроінтеграцію обох країн. Читайте також:

Посол Грузії про призначення Саакашвілі: Це неприпустимо, але ми збережемо партнерство з Україною Також Зурабішвілі згадала про нещодавні скандальні висловлюваннях Міхеіла Саакашвілі - глави виконавчого комітету Національної ради реформ і третього президента Грузії. «Провокаційний тон на адресу уряду Грузії, який лунає від іноземного громадянина, який працює в іноземному уряді, шкодить нашим двостороннім відносинам», - підкреслила глава держави. У березні президент Грузії перенесла заплановані візити в Україну, Болгарію і Бельгію через поширення COVID-19. Після призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду глави виконавчого комітету до Нацради реформ Грузія відкликала свого посла в Україні. Сам Зеленський заявляв, що реакція Грузії на призначення Саакашвілі є помилковою. Нещодавно Міхеіл Саакашвілі назвав уряд Грузії «нелегітимним» і заявив, що «ні на секунду» не визнає законність ситуації в країні. Читайте також:

«Україна відгрібає»: Кулеба відреагував на заяви Саакашвілі про Грузію У відповідь голова комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі сказав, що висловлювання Саакашвілі не залишаться без відповіді, і за це спитають з України. Міністерство закордонних справ Грузії викликало посла України в Тбілісі Ігоря Долгова через заяву Саакашвілі. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна цінує дружбу з Грузією і жодні висловлювання Саакашвілі не є позицією країни.




Comments

    No results found.