Мінімальна зарплата лікаря після закінчення інтернатури повинна складати 20-25 тис. грн

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 17 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 809 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 65 у дітей та 132 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 211 осіб, померли 11 осіб.

▪️ Одужали за добу 838 осіб.

▪️ За останню добу проведено 28 019 тестувань, з яких 13 108 методом ПЛР,

14 911 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (132), Івано-Франківській (67), Харківській (64), Закарпатській (63) областях та в місті Києві (76).

▪️ МОЗ планує до вересня поточного року вдвічі збільшити кількість тестувань на COVID-19 в порівнянні з поточними показниками. На сьогодні вітчизняні лабораторні центри проводять 13-14 тис. ПЛР-тестів за добу. Для порівняння - на початку квітня в Україні здійснювалось 200-250 таких тестувань за добу. За останні три місяці було обновлено обладнання всіх лабораторних центрів, що дозволило значно збільшити їхні потужності. Міністерство має намір продовжити роботу у цьому напрямі.

▪️ Міністр вважає, що в Україні мінімальна зарплата лікаря після закінчення інтернатури повинна складати 20-25 тис. грн. Оскільки підвищити заробітну плату до такого рівня одномоментно достатньо складно, МОЗ ініціювало поетапний її перегляд. Так, з 1 вересня поточного року зарплата лікарів в середньому буде підвищена на 3,5 тис. грн, середнього медпрацівника - приблизно на 2,5 тис. грн, молодшого - на 1,25 тис. грн.

▪️ Сьогодні запланована робоча поїздка міністра у Житомирську область. У програмі візиту - відвідування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Обласного перинатального центру, а також Обласної дитячої лікарні.

▪️ МОЗ вважає пріоритетним розвиток екстреної медичної допомоги. Цього року Уряд збільшив її фінансування приблизно на 1,3 млрд грн.

▪️ Постановою Уряду №392 передбачається, що перевезення пасажирів у транспорті повинно відбуватись у кількості, яка не перевищує кількість місць для сидіння. У разі слідування транспортного засобу до регіонів зі складною епідеміологічною ситуацією, дозволяється перевезення пасажирів в межах 50 відсотків місць.

▪️ За останній місяць кількість випадків інфікування COVID-19 в Україні збільшилась в порівнянні з травнем-початком червня. Для профілактики поширення коронавірусу МОЗ закликає громадян дотримуватись маскового режиму, соціальної дистанції та користуватись антисептиками.




Comments

    No results found.