EUROFER закликає ЄС допомогти відновленню сталевої галузі

Європейська сталеливарна асоціація EUROFER закликає Європейську раду сприяти відновленню сталеливарної промисловості в рамках плану з відновлення європейської економіки від пандемії коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті асоціації.

На думку асоціації, відновлення сталеливарної промисловості від економічних наслідків пандемії сприятиме переходу галузі на «зелене» виробництво сталі в рамках European Green Deal.

«План з відновлення економіки пропонує сфокусуватися на інвестуванні в діджіталізацію і переході на «зелене» виробництво в період 2021-2024 років. Однак спочатку необхідно зосередитися на інвестиціях в галузі, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу. Останні мають високі ризики зберегти рівень викидів СО2, що суперечить їх прагненню частково перейти на безвуглецеве виробництво до 2030 року», – наголосив Алекс Еггерт, генеральний директор EUROFER.

EUROFER закликає Європейську раду забезпечити надійну підтримку в переході на низьковуглецеве виробництво. Зокрема, ЄС має надати фінансову підтримку безпосередньо підприємствам. Для цього необхідно дозволити іншим європейським і національним фондам доповнити план відновлення.

«Лідери ЄС також мають розглянути додаткові невідкладні заходи для секторів, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу. Серед них – сталеливарна промисловість і весь ланцюжок поставок», – зауважив Еггерт.

За його словами, необхідно запровадити захисні заходи проти демпінгу й короткострокового напливу імпортної сталі, а також забезпечити стимулювання попиту з метою створення вартості.

Нагадаємо, що раніше EUROFER закликала Єврокомісію скоротити обсяг імпортних квот на сталь у ЄС на 75% строком на шість місяців через пандемію коронавірусу. Пізніше асоціація вимагла «значно» скоротити частку країн в імпорті сталі в ЄС за глобальною квотою.

Надмірний протекціонізм EUROFER викликав критику з боку Європейської асоціації переробки катанки EUNIPRA. На її думку, робота малих і середніх підприємств ЄС також залежить від безперебійного імпорту.




Comments

    No results found.