Ми не дозволили посягнути на державну мову в освіті — В'ятрович про акцію проти русифікації навчання

Дії влади – це яскраве свідчення реваншу проросійських сил, про який ми попереджали під час виборів.

Про це заявив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир В’ятрович на виїзній сесії Львівської обласної ради біля будівлі парламенту.

"Те що зараз відбувається дає всі підстави говорити про реванш. Зараз рік як ми їздили з передвиборчою кампанією по Україні та слово "реванш" я часто використовував. Ми застерігали людей, що прихід до влади Зеленського і його компанії може означати російський реванш. На жаль, ми не помилилися. Критикували, що ми залякуємо людей, а це виявилось правдою. І найчіткіший реванш в гуманітарній сфері є бажання зруйнувати все, що нами було напрацьовано з 2014 року", – сказав він.

Крім цього, В’ятрович наголосив, що реакція громадськості та позиція "Європейської Солідарності".

"Вчора була масова акція, яка не заплямувала день ухвалення Декларації про державний суверенітет. Я думаю невипадково саме в цей день хотіли ухвалити законопроєкт Бужанського. Ми цього не дозволили. Більше того, ця акція призведе до того, що це питання 32 в порядку денному. Але нам треба бути пильними", – наголосив політик.

"Сьогодні останнє пленарне засідання на цій сесії. Для мене це новий досвід, але, на жаль, ми зараз не створюємо там щось нове. В нас інша місія – захищати, бути вартовими того, що ми створили дотепер. Поки що нам вдалося не допустити ухвалення цілої низки дурнуватих і шкідливих для країни рішень. Сподіваюся в ролі вартових української ідентичності ми можемо бути разом і опиратися на вашу допомогу. Ми не дозволимо реваншу поширюватися далі", – додав він.

Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко наголосив: "Разом ми зупинимо спільну атаку частини "слуг" та ОПЗЖ. Дякую усім, хто сьогодні прийшов під Верховну Раду дати по руках реваншистам".

Нагадаємо, на 16 липня був призначений розгляд антиукраїнського законопроєкту №2362 "слуги народу" Максима Бужанського. Наразі законопроєкту у порядку денному сьогоднішнього засідання Ради нема. Депутат "ЄС" Володимир В'ятрович повідомив, що попри перенесення розгляду законопроєкту під Верховною Радою сьогодні відбудеться акція на захист державної мови.

Лідер "Європейської Солідарності", п'ятий президент України Петро Порошенко наголосив: "Разом ми зупинимо спільну атаку частини "слуг" та ОПЗЖ. Дякую усім, хто сьогодні прийшов під Верховну Раду дати по руках реваншистам".

Також слідкуйте за "Прямим" у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.




Comments

    No results found.