Нардепи розповіли, чи потрібно карати їхніх колег за неносіння масок у залі Ради

Народні депутати від фракцій "Слуга народу" Віталій Безгін та "Голос" Роман Лозинський вважають, що депутати мали би бути покарані за неносіння масок в сесійній залі Верховної Ради України.

Таку думку вони висловили в коментарі УНІАН.

Так, на питання щодо того, що депутати в сесійній залі ВР часто знаходяться без захисних масок під час карантину, і чи треба їх якось за це карати, Лозинський висловив думку, що "правила мають бути одні для всіх".

"І звісно що, сидячи в залі багато годин, - інколи це 8 годин, інколи це може бути 12 годин, це можуть бути позачергові (засідання - УНІАН), це нічні, - це складно. Але це не означає, що хтось може, і комусь можна, а комусь не можна", - зауважив депутат.

Лозинський наголосив, що виступає за рівні правила для всіх. "Якщо депутат носить маску на роті... Це має бути така сама санкція, як у того, хто в кафе сидить, ідентично", - вважає парламентарій.

На питання, чи сам Лозинський знімає маску в сесійній залі, він зазначив, що у нього "буває по-різному". "Я стараються більшість часу бути в масці, я їх змінюю. Але дуже часто вже настільки стає погано, що декілька хвилин я можу бути без маски... Я як жива проста людина, не святий", - розповів депутат.

Також на питання щодо найзлісніших, на його думку, порушників маскового режиму в сесійній залі, Лозинський прізвища не назвав, але зауважив, що такі є. "Вони переконують, що у окремих дослідженнях кажуть, що маски не впливають. Є ті, хто робили тести на антитіла, і вони знають, що вони не є ні загрозою, ні в зоні ризику... Є ті люди, у яких справді можуть бути аналізи, тести, і вони можуть бути безпечні без маски для сусідів своїх, а є люди, які просто цим зловживають", - сказав Лозинський.

Своєю чергою, Безгін на питання щодо того, що депутати в залі часто знімають маски, і чи має бути відповідальність для депутатів за це, зазначив: "Відповідальність має бути для всіх. Це ж нормально. Всі мають бути рівними: порушуємо закон - маємо платити штраф, порушуємо якісь обмеження - маємо платити штраф".

Депутат розповів, що і сам сьогодні під час виступу знімав маску. "По-перше, виступати в масці - нереально. Дихати в залі в масці - теж проблемно", - сказав він.

На уточнення, який має бути штраф для депутатів за це, Безгін сказав: "У нас зараз введений 17 тисяч, хай і тут буде 17 тисяч... Це ж буде чесно, я думаю, по відношенню до всіх". На його думку, у ВР може бути до 20 злісних порушників маскового режиму.

Водночас народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко на питання щодо того, що депутати часто знімають маски в сесійній залі, і чи має бути якесь покарання для нардепів, зазначив: "Я взагалі проти покарань. Це стосується і народних депутатів, і людей, - за те, щоб їх штрафували".




Comments

    No results found.