Стали відомі результати перших ЗНО: Коли і як подавати апеляцію

На інформаційних сторінках учасників з'явилися результати ЗНО з математики та фізики. Коли можна оскаржити бали з іспитів та як це зробити, повідомили в пресцентрі УЦОЯО.

Так, для того, щоб переглянути оцінки своєї роботи, потрібно завантажити картки результатів і скан-копії бланків відповідей з цих предметів. Це можна зробити в особистих кабінетах учасників ЗНО.

Однак, у разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату випускники можуть подати апеляційну заяву у письмовій формі до Українського центру оцінювання якості освіти. Зауважимо, оскаржити бали можна протягом 5 календарних днів від дня офіційного оголошення результатів ЗНО з певного навчального предмета, враховуючи день оголошення.

Зокрема, дату подання заяви визначають за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті. Після чого апеляційна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти розглядає заяву протягом 15 календарних днів з урахуванням дня її надходження.

Її можна надсилати рекомендованим листом за адресою: вул. Володимира Винниченка 5, м. Київ, 04053 (із поміткою "Апеляційна комісія УЦОЯО"). Бланк заяви можна переглянути за посиланням.

За результатами повторної перевірки комісія може ухвалити одне з двох можливих рішень:

відмовити в задоволенні апеляційної заяви (результат, визначений раніше, підтверджується); задовольнити апеляційну заяву (попередньо встановлений результат буде змінено). Однак, після задовільнення заяви бали можуть збільшити або зменшити. У зв'язку з цим в УЦОЯО порадили учасникам ЗНО перед поданням апеляції попередньо завантажити скан-копію бланків відповідей та об’єктивно оцінити результат виконання тесту учасником.

Нагадаємо, напередодні експертна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти визначила мінімальний (пороговий) бал для тестів ЗНО з математики та фізики. Зауважимо, поріг "склав/не склав" подолали з математики 87 відсотків осіб, а з фізики – 92 відсотки.




Comments

    No results found.