Instagram запускає «вбивцю TikTok» вже в серпні

Галерея

Уже в наступному місяці Instagram запускає «вбивцю TikTok» під назвою Reels, повідомляє портал TechCrunch . Новий сервіс, який стане частиною Stories, буде доступний в США і ще 50 країнах світу. На поточний момент він вже працює в Бразилії і Індії.

Reels стане спробою Instagram повторити успіх додатку TikTok, в якому користувачі записують короткі ролики під музику. TikTok користується великою популярністю через інтуїтивно зрозумілий редактор і велику бази аудіотреків, які можна накладати на відео. Відомо, що за допомогою Reels користувачі також зможуть записувати 15-секундні музичні відео або використовувати вже записані матеріали від інших користувачів – такий функціонал також присутній в TikTok.

Варто відзначити, що Instagram, як і його материнська компанія Facebook, кілька разів намагався копіювати популярні функції з чужих додатків. Так, формат Stories перекочував в Instagram з Snapchat, забезпечивши фотохостингу великий приплив нових користувачів. З огляду на міжнародний успіх TikTok, не дивно, що Instagram сподівається його повторити.

Однак це вже не перша спроба Facebook створити «вбивцю TikTok». На початку липня стало відомо про закриття проекту Lasso, який був запущений в кінці 2018 року. Будучи практично повним клоном TikTok, Lasso не вдалося стати успішним. Ймовірно, Facebook вирішив змінити стратегію, вмонтувавши функції запису коротких відеороликів в уже розкручений Instagram, а не в окремий, новий додаток. Відомо, що три роки тому сервіс Musical.ly, який згодом стане частиною TikTok, хотів купити Марк Цукерберг , але переговори не увінчалися успіхом.

З чуток, мільярдер шкодує про те, що упустив потенційний хіт, і тепер вважає TikTok одним зі своїх головних конкурентів.




Comments

    No results found.