Космічний зонд зафіксував тисячі “багать” на Сонці. Фото та відео

Європейський космічний зонд Solar Orbiter сфотографував Сонце з рекордно близької відстані, що дозволило побачити тисячі "багать". Про це повідомляє Європейське космічне агентство.

Зазначається, що перші знімки з Solar Orbiter, нової місії спостереження Сонця ESA та NASA, виявили всюдисущі мініатюрні сонячні спалахи. Унікальність знімків полягає в тому, що раніше жоден апарат не міг сфотографувати Сонце з такої відстані (77 мільйонів кілометрів, що становить приблизно половину шляху від Землі до Сонця).

Відтепер науковці зможуть отримати нові дані про генерацію сонячного вітру, потоку заряджених частинок від Сонця, який впливає на всю Сонячну систему.

Крім того, вчені говорять, що ці "багаття" можуть робити домінуючий внесок у розігрів сонячної корони – найглибшого шару Сонця, температура якого понад мільйон градусів Цельсія. Для порівняння, температура поверхні зірки – 5500 градусів.

Нагадаємо, нещодавно астрономи виявили гігантську "стіну" у Всесвіті. Космічна структура залишалася непоміченою дотепер, оскільки її частини перебувають за пів мільярда світлових років від Чумацького Шляху.




Comments

    No results found.