В Україні скасують податок на рекламу за кордоном

  • Джерело: Судебно-юридическая газета
  • 1970-01-01 03:00
  • Економіка

Заступник МіністрИ цифрової трансформації Олександр Борняков та голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів Данило Гетманцев разом із представниками digital-бізнесу в Україні обговорили необхідність скасування “податку на іноземну рекламу”, яку замовляють українські компанії за кордоном. Про це повідомляють у пресслужбі Мінцифри.

Податок за digital-рекламу є надмірним навантаженням для вітчизняних компаній. У зв’язку з цим ухвалене консолідоване рішення скасувати таку норму.

«Ця норма Податкового кодексу є абсурдною – українські компанії мають сплачувати на 20% більше за digital-послуги, ніж їхні візаві з іншої країни. Український виробник не має конкурентної переваги. Зараз у Раді очікує розгляду законопроєкт Данила Гетманцева №2634 про ПДВ для електронних послуг, який передбачатиме виключення п. 141.4.6 з Податкового кодексу України й пропонує до переліку тих, хто повинен платити ПДВ, додати іноземні компанії, у яких немає представництва в Україні і які постачають українцям електронні послуги», – йдеться в повідомленні.

Бізнес підтримав таку ініціативу. Це дозволить вирівняти всіх учасників на внутрішньому ринку країни.

Нагадаємо, що ввіз в Україну авто для людей з інвалідністю звільнять від податку.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про інтерактивну мапу інфраструктури підтримки підприємництва.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.




Comments

    No results found.