У Харкові тюремники спростували інформацію про жахливі умови та катування в СІЗО

Представники омбудсмена відвідували Харківський слідчий ізолятор 15 липня, повідомила Depo.Харків у речниця північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань Ольга Кузнєцова.

За її словами, спочатку особливих претензій до роботи ізолятора у візитерів не було.

При цьому вона підтвердила, що на момент перевірки у СІЗО перебували 50 засуджених, які не були відправлені для подальшого відбування покарання до виправних установ, але зазначила, що вивезення засуджених із СІЗО не проводиться у зв’язку з карантином.

Також вона спростувала, що скористатися послугою платних камер можуть не всі засуджені.

"З приводу інформації, яку монітори збираються відправити до ДБР, про неправомірне застосування сили до одного їх засуджених, - розповіла Кузнєцова. - 15 і 30 червня співробітники установи вже направили у Новобаварський райвідділ поліції матеріали щодо отримання ним (засудженим – Ред.) тілесних ушкоджень. І так, з приводу застосування фізичної сили. Ця інформація завжди перевіряється органами прокуратури і поліції, але факти жорстокого поводження, як правило, не підтверджуються. Навіть самі монітори написали у звіті про те, що частина скарг, які надійшли, не знайшли свого підтвердження".

При цьому, за словами речниці, заходи дисциплінарного впливу у виді поміщення особи до дисциплінарного ізолятору застосовуються, але виключно до тих, хто допустив грубі порушення правил поведінки, -  намагалися доставити заборонені предмети, створювали конфліктні ситуації, принижували гідність інших осіб або персоналу тощо.

Кузнєцова додала, що приміщення площею 1 кв. м, які виявили в СІЗО, використовуються виключно ля тимчасового зберігання особистих речей ув’язнених при проведенні обшуку, при переміщенні в'язнів в інші корпуси тощо.

Кузнєцова додала, що протягом останніх кількох років у СІЗО були проведені ремонти камер, перекриття покрівлі, капітальний ремонт банно-прального комбінату, ремонт кімнати прийому посилок, передач і коротких побачень.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові ув’язнені та засуджені скаржаться на неналежні умови утримання, низьку якість їжі, а також на жорстоке поводження з одним із утримуваних.




Comments

    No results found.