Перший тест пройшов успішно: Apple планує масове виробництво Mac mini з власним чіпсетом

Ще далекого 2006 року розробник вирішив відмовитися від використання в ПК власних фірмових процесорів для досягнення максимальних показників продуктивності. З тих часів роботу пристроїв з лінійки Mac mini незмінно забезпечували різні версії процесорів від електронного гіганта Intel.

Схоже, у 2020 році в Apple вирішили повернути все на круги своя. Підтверджує цей факт інформація про появу й успішне тестування Developer Transition Kit (першого ПК для розробників ПЗ на базі Mac mini з ARM-процесором від інженерів Apple).Призначення, тестування, перспективиНаразі персональний комп’ютер Apple на базі фірмового ЦПУ доступний тільки для розробників програмного забезпечення. При цьому вони не мають права розбирати пристрій і публікувати інформацію про його комплектуючі на просторах інтернету без офіційного дозволу від виробника.

Тестування нової збірки проводилося в популярних бенчмарках і показало цілком стерпні результати. Втім, варто зазначити, що зараз тестова версія помітно відстає від вже наявних ПК Apple на базі чіпсетів Intel.

Так, наприклад, представлений у 2018 році  Mac mini Apple в DiDi  в бенчмарках на кшталт GeekBench в одноядерному режимі набрав 1015 балів, в той час, як Developer Transition Kit – близько 850 балів.

Втім, засмучуватися шанувальникам техніки Apple ще рано. Якщо вірити прогнозам аналітиків і фахівців в області інноваційних технологій, реальні показники продуктивності Mac mini з фірмовим ARM-процесором (64 Біт) будуть значно вищими.

Річ у тім, що бенчмарк некоректно розпізнає кількість ядер в новому процесорі Apple. Так, збірка для розробників ПЗ функціонує на базі восьмиядерного ЦПУ (4 великих + 4 маленьких ядра), а GeekBench визначає її як чотириядерне рішення.Фото: didi.uaОфіційний запуск виробництваКупертинівці планують представити перший, повністю готовий до експлуатації персональний комп’ютер на базі ЦПУ власного виробництва вже наприкінці поточного року. Паралельно з ним вийдуть і оновлені ПК, які все ще будуть обладнані процесорами від Intel.

Для глобального повернення Apple до використання власних процесорів знадобиться не менше 24 місяців. Швидше за все, за цей час інженери Apple встигнуть оптимізувати роботу брендових мікропроцесорів і зроблять все можливе для досягнення їхньої пікової ефективності.




Comments

    No results found.