Львівські депутати вийшли на захист української мови

Депутати Львівської обласної ради зібралися під будівлею Верховної Ради на підтримку української мови. Про це розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 17 липня, під стінами Верховної Ради в Києві депутати Львівської обласної ради зібралися для проведення позачергової сесії в підтримку української мови.

Вони виступають проти законопроекту № 2362 "Про внесення змін в деякі законодавчі акти щодо навчання державною мовою у вищих навчальних закладах".

Ганущин підкреслив, що саме мова є тим чинником, який об'єднує українців і створює фундамент незалежності країни.

Депутати Львівської обласної ради склали заяву, в якій закликали всіх українців стати на захист мови і майбутнього країни.

Він додав, що до депутатів Львівської обласної ради приєдналися депутати Тернопільської та Івано-Франківської обласної ради.

Нагадаємо, що п'ятниця, 17 липня почалася у активістів з мітингу, який проходить під Верховною Радою України. Вся справа в скандальному законопроекті Бужанського.

Як повідомляв портал "Знай.uа" гуцули змогли відстояти Верховинський район. Після переговорів жителів Верховинського району з кількома депутатами, фракція "Слуга народу" попросила зняти з розгляду законопроект "Про створення і ліквідації районів". На засіданні комітету за створення окремого Верховинського району проголосувало 17 депутатів з необхідних 14.

Також, "Знай.uа" писав, що 16 липня, під стінами Івано-Франківської ОДА пройшла акція в підтримку української мови. В акції підтримки Української мови у Франківську взяли участь різні політичні партії, громадські організації, активісти, учасники АТО і рідні загиблих на Сході Героїв України. 




Comments

    No results found.