У США зареєстрували черговий добовий рекорд за кількістю інфікованих на COVID-19

  • Джерело: Практика власти
  • 1970-01-01 03:00
  • COVID-19

Пандемия коронавируса в США не утихает. 16 июля в стране зафиксировали очередной суточный рекорд выявленных случаев инфицирования за сутки – 75600. Как сообщает Европейская правда, это уже 11-й антирекорд за последний месяц. Предыдущий регистрировали в минувшую пятницу – более 68200 заражений. Сейчас в США среднее количество больных за последние 7 дней превышает показатель 63000, тогда как месяц назад это было 22200.

Больше всего регистрируют новых случаев в штатах Флорида, Айдахо, Алабама, Аризона, Юта, Орегон, Техас, Гавайи, Монтана и Южная Каролина. Американские чиновники из сферы здравоохранения опасаются, что число новых случаев ежедневно вскоре может достичь 100000.

Уже более половины штатов объявили о введении «масочного режима», надеясь, что это позволит замедлить распространение вируса.

По поводу масок идут острые дебаты, в которых от противников раздаются аргументы, что это является нарушением личной свободы людей. Например, губернатор Джорджии Брайан Кемп собрался судиться с властью Антланты, крупнейшего города штата, потому, что они ввели масочный режим в городе, тогда как губернатор решил отменить все требования по маскам. Губернатор Оклахомы Кевин Ститт также выступает против «масочного режима», настаивая, что «нельзя решать, какие свободы предоставить людям» – несмотря на то, что стал первым губернатором, который заразился коронавирусом. Энтони Фаучи, главный инфекционист страны, говорит, что страну не обязательно снова полностью закрывать, но нужно найти мягкий способ сдерживать эпидемию.

Всего с начала пандемии в США обнаружили 3587900 случаев инфицирования коронавирусом, количество умерших больных возросло до около 138200.

Подписывайтесь на #Практикавласти в Telegram и Facebook и читайте самые важные и свежие новости первыми! Пандемія коронавірусу в США не вщухає. 16 липня в країні зафіксували черговий добовий рекорд виявлених випадків інфікування за добу – 75600. Як повідомляє Європейська правда, це вже 11-й антирекорд за останній місяць. Попередній реєстрували у минулу п’ятницю – понад 68 200 заражень. Наразі у США середня кількість хворих за останні 7 днів перевищує показник 63000, тоді як місяць тому це було 22200.

Найбільше реєструють нових випадків у штатах Флорида, Айдахо, Алабама, Аризона, Юта, Орегон, Техас, Гаваї, Монтана і Південна Кароліна. Американські посадовці зі сфери охорони здоров’я остерігаються, що кількість нових випадків щодня незабаром може сягнути 100 тисяч.

Уже більше половини штатів оголосили про запровадження «маскового режиму», сподіваючись, що це дозволить сповільнити поширення вірусу.

З приводу масок точаться гострі дебати, в якому від противників лунають аргументи, що це є порушенням особистої свободи людей. Наприклад, губернатор Джорджії Браян Кемп зібрався судитися з владою Антланти, найбільшого міста штату, через те, що вони запровадили масковий режим у місті, тоді як губернатор вирішив скасувати усі вимоги щодо масок.   Губернатор Оклахоми Кевін Стітт також виступає проти «маскового режиму», наполягаючи, що «не можна вирішувати, які свободи надати людям» – попри те, що став першим губернатором, який заразився коронавірусом.  Ентоні Фаучі, головний інфекціоніст країни, каже, що країну не обов’язково знову повністю закривати, але потрібно знайти м’якший спосіб стримувати епідемію.

Загалом, з початку пандеміє у США виявили 3 587 900 випадків інфікування коронавірусом, кількість померлих хворих зросла до  близько 138 200.

Підписуйтесь на #Практикавлади в Telegram та Facebook і читайте найважливіші та свіжі новини першими!




Comments

    No results found.