Відбулося урочисте закриття Програми стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2020 році

Відкриваючи урочистості, Дмитро Разумков зазначив, що Верховна Рада України, як єдиний законодавчий орган держави, має свої традиції, свою довгу історію і має те, чим вона могла б ділитися з суспільством, багатьма державами світу і, в першу чергу, молоддю, яка є майбутнім нашої держави.

«Рано чи пізно, на зміну діючому складу Верховної Ради прийдуть нові обличчя, нові лідери, нові, я сподіваюсь, не політики, а політичні діячі, які будуть працювати на користь нашої держави, які будуть допомагати її розбудовувати, будуть її захищати, будуть захищати її незалежність і суверенітет», - сказав очільник парламенту.

Він назвав символічним, що Програма завершується наступного дня після відзначення 30-річчя з підписання Декларації про державний суверенітет України і наголосив, що «ми, як і 30 років тому, повинні боротися за нашу державність, на нашу незалежність, за наші території, які поки що знаходяться під окупацією, під анексією».

«Я впевнений, що багато залежить сьогодні від нас, а завтра буде багато залежати від вас», - сказав Дмитро Разумков, звертаючись до випускників Програми.

«Стажування - це лише перший крок і багато тих, хто проходив стажування в минулому, сьогодні є, або народними депутатами України, або працюють в секретаріатах і Апараті Верховної Ради України. Сподіваюсь, що ті, хто зібрався сьогодні, так само, незабаром будуть учасниками подій які, я впевнений, увійдуть в історію нашої держави», - підсумував Голова Верховної Ради.

Голова правління громадської організації «Ліга інтернів», народний депутат України 7-8 скликань Валерій Карпунцов підкреслив, що 25-й, ювілейний, випуск інтернів відбувся незважаючи на непрості часи, не тільки для нашої держави, а й світу, пов’язані з пандемією COVID-19.

«Навіть у таких непростих умовах ви змогли не тільки побачити, як працює парламент, а й долучитися до законотворчої діяльності і до організації круглих столів, поспілкуватися з народними депутатами і фахівцями на певних напрямках суспільних правовідносин», - сказав він, інтернам і побажав їм «шляху вперед і вгору», а також удачі.

Цьогорічний випускник Програми стажування Дмитро Донченко від імені всіх інтернів подякував засновникам і всім, хто дотичний до Програми. «Ви справді даєте можливість молоді змінювати Україну, впливати на неї, а не просто говорите, що «молодь рушій змін», - сказав він.

Дмитро Донченко зазначив, що пандемія не зруйнувала і не перекреслила амбіції учасників, а зробила ювілейну Програму унікальною. «Вона стала однією із найінноваційніших, оскільки ми використовували всі можливі цифрові ресурси. І саме цей шлях, ці часи дали розуміння того, що ніякі перешкоди нас не зупинять», - сказав він.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вручив інтернам сертифікати.

Програму стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2020 році пройшли 53 молодих фахівці.

Довідково: Програма стажування в Апараті Верховної Ради України – 6-місячне стажування в секретаріатах комітетів та структурних підрозділах Апарату Верховної Ради України для молодих фахівців віком до 35 років з усієї України. Програма заснована в 1995 році з ініціативи Верховної Ради України та Асоціації колишніх членів конгресу США. Сьогодні вона реалізується Апаратом Верховної Ради України та громадською організацією «Ліга інтернів» відповідно до Меморандуму про співпрацю за сприяння Програми USAID «РАДА», що виконується Фондом Східна Європа. Починаючи з 2018 року, згідно з Постановою парламенту, виплачуються іменні стипендії для 30 інтернів повного дня.

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.




Comments

    No results found.