«Укрзалізниця» продовжує відновлювати курсування поїздів

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» з 20 липня відновлює курсування трьох приміських поїздів по території обслуговування Львівської залізниці.

Про це повідомила прес-служба компанії на своєму офіційному веб-сайті.

Де буде відновлено сполучення

Зокрема, відновиться курсування наступних поїздів: № 6353 Здолбунів – Ковель (з 20 липня); № 6396/6395 Ковель – Луцьк (з 20 липня) і № 6352 Луцьк – Здолбунів (з 21 липня).

Крім того, «Укрзалізниця» з наступного тижня відновлює пасажирське залізничне сполучення з Чернівцями за напрямками Чернівці – Одеса, Львів – Чернівці та Київ – Чернівці.

Зокрема, з наступного тижня відновиться курсування наступних поїздів:

№136/135 Чернівці - Одеса (з Чернівців - з 21 липня, з Одеси - з 22 липня);

№702/701 Львів - Чернівці (зі Львова - з 20 липня, з Чернівців - з 21 липня);

№7/8 Київ - Чернівці (з Києва – з 21 липня, з Чернівців - з 22 липня).

У компанії повідомили, що квитки на ці поїзди можна придбати вже зараз через веб-сайт «Укрзалізниці» чи в залізничних касах.

Історія виходу з карантину

Курсування міжміського сполучення залізницею припинили після введення карантину на території України, пандемії коронавірусу.

З 23 червня "Укрзалізниця" запустила 50 електричок в декількох напрямках. Також незабаром були запущені 27 приміських поїздів по регіонального філіалу "Південно-Західна залізниця" та 23 поїзди по філії "Південна залізниця".

До кінця червня по Україні курсували 533 приміських потяги.

З 16 липня 2020 року в поїздах далекого прямування, що курсують з Києва та назад, почали продавати квитки на 100% місць. Це стосується і транзитних поїздів через столицю України.

Відновлення повноцінного продажу квитків стало можливим завдяки погодженням з Київською міською державною адміністрацією.

Як уточнили в прес-службі, згідно з постановою Міністерства охорони здоров'я України від 03.07.2020 №39 дозволяється перевезення пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішнього сполучення в межах кількості місць, передбаченого технічною характеристикою транспортного засобу.

У випадку здійснення перевезення в регіон, в якому не застосовується ослаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення у межах 50% кількості місць.




Comments

    No results found.