У Манчестері з’явилася велорозв’язка, яка повністю відокремлює велосипедистів від трафіку (відео)

  • Джерело: Хмарочос
  • 1970-01-01 03:00
  • Авто

У Манчестері облаштували першу у Великій Британії велосипедну розв’язку типу CYCLOPS, яка повністю відокремлює велосипедистів від загального трафіку, повідомляє Cities Today.

Заїжджаючи на кільце, яке повністю окреслює перехрестя, велосипедист може зробити правий поворот, не перетинаючись із автомобілями, і практично без затримки завдяки налаштуванню світлофорів. Дизайн розв’язки дозволяє велосипедистам орієнтуватися у ній інтуїтивно.

Велокільце розташували ззовні пішохідних переходів. Таке відокремлення дозволяє попередити випадки підрізання роверів автомобілями, які повертають ліворуч.

У муніципалітеті Манчестера зазначають, що необхідність долати розв’язки може бути складним і лякаючим досвідом для велосипедистів і пішоходів, і відповідно, демотивуває користуватися велосипедом.

Проєктувальники розробляли проєкт протягом трьох років. Одним із орієнтирів у їхній роботі була велоінфраструктура Нідерландів.

Вже зараз у процесі розробки – 30 таких велорозв’язок, які планують облаштувати в агломерації Манчестера. Крім того, CYCLOPS планують впровадити в британському Кембриджі та в Оттаві, Канада.

Загалом у Манчестері планують облаштувати велосипедну мережу завдовжки близько 2900 кілометрів. Це буде найбільша веломережа у Великій Британії.




Comments

    No results found.