Морська дієта допомагала вижити древнім мігрантам

  • Джерело: Cikavosti.com
  • 1970-01-01 03:00
  • Наука

Стародавні люди під час міграцій з Африки в Аравію могли харчуватися молюсками, які допомагали їм пережити посуху і брак звичайної їжі.

Дослідники з Університету Нью-Йорка вивчили копалини рифи нині в затопленій частині берегової лінії Червоного моря. Саме вздовж цього берега проходили маршрути першопрохідців з Африки по дорозі на Аравійський півострів. Археологи досліджували понад 15000 раковин, віком близько 5000 років. З'ясувалося, що популяцій морських молюсків було достатньо, щоб дати їжу стародавнім людям і цей морський ресурс не виснажувався.

Також вчені своїм дослідженням підтвердили, що місцеве населення також активно вживало в їжу молюсків. Вони були доступні протягом усього року, і особливо це було важливо саме в періоди посухи, коли було не просто знайти їжу на землі. За словами археолога Нікласа Хаусманна, джерела харчування дуже важливі для розуміння міграційних процесів. Посушливі періоди могли обмежити переміщення стародавніх людей. Але дане дослідження показує, що ресурсів було достатньо протягом всього року.

Крім цього дослідники знайшли молюсків на рифах, віком більше ніж 100 000 років. Ця знахідка на думку вчених свідчить, що цей ресурс був доступний протягом багату часу.

Натхнення: www.popmech.ru




Comments

    No results found.