Україна поступово демонструє економічне зростання, – керівник Мінфіну

Сергій Марченко, міністр фінансів, висловився щодо економічного зростання. Він вважає, що Україна поступово відновлює економіку. 

Економічна ситуація контрольована і поступово виходить на динаміку відновлення зростання. Про це 17 липня чиновник повідомив у коментарі журналістам біля Верховної Ради.

Неконтрольований ріст захворюваності впливає на динаміку розвитку. Індикатори відновлення економіки важливі для загальної оцінки.

В кінці третього кварталу зафіксовані показники зростання. Фахівець зазначив, що мова про дуже серйозні показники відновлення економіки.

Чиновник нагадав, що Україна відновила регулярне авіасполучення. Міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців запрацювало з 15 червня. Це позитивно впливає на відновлення.

В Україні до 31 липня продовжує діяти адаптивний карантин. Обмеження можуть знову продовжити. На території областей, де найбільш небезпечна ситуація, відповідні заходи буде посилено.

Раніше ASPI news повідомляло, що представники Мінфіну переходять на дистанційну роботу через коронавірус. Мінфін повідомив, що держборг України за місяць зменшився на мільярд доларів.




Comments

    No results found.