Королева Британії посвятила в лицарі 100-річного ветерана, який зібрав для медиків мільйони фунтів

17 липня ветеран Томас Мур отримав лицарське звання від королеви Єлизавети ІІ. Чоловік зібрав десятки мільйонів для британської Національної служби охорони здоров'я під час пандемії коронавірусу.

Про це пише ABC News.

Урочистості пройшли у Віндзорському замку, і стали першим публічним заходом для 94-річна королеви від початку пандемії. Захід проводили з обережністю, аби не нікого не наразити на небезпеку - і Єлизевета ІІ і Мур входять до "коронавірусної" групи ризику через їхній вік.

Мур зустрівся з королевою на відкритому повітрі, його супроводжувала сім'я. Королева Єлизавета для посвячення у лицарі використала меч, що належав її батькові, Георгу VI.

Коли в країні почалась епідемія коронавірусу, 99-річний ветеран вирішив допомогти зібрати кошти для медиків. І зобов'язався, хоча й важко ходити, до сторічного ювілею зробити своїм подвір'ям сто кіл, аби люди дивилися на нього і жертвували гроші для лікарів. До цього Муру зробили операцію і частково замінили тазостегновий суглоб. Для відновлення йому треба було ходити щодня.

Родина допомогла Тому розмістити його заклик у соцмережах. Замість тисячі фунтів, на які розраховував чоловік, йому вдалося зібрати більше 30-ти мільйонів. 30 квітня йому виповнилося 100 років. Листівки йому надсилали з усіх куточків країни, його також привітали Борис Джонсон та королева.




Comments

    No results found.