Жінка й україномовна: Верещук розповіла про свої переваги на виборах мера Києва

Кандидатка у мери Києва від «Слуги народу» Ірина Верещук вважає своїми перевагами на місцевих виборах те, що вона жінка, й те, що вона народжена в україномовному середовищі.

Про це вона розповіла у коментарі Радіо Свобода.

«Не без того, що я – жінка і це теж додає. Я завжди виступала за те, аби голосували якомога більше за жінок в тергромадах, за жінок у голови міських рад», – сказала вона.

При цьому вона натякнула на ширші амбіції.

«Наша перевага, як кандидата від «Слуги народу», є беззаперечною та очевидною, тому що і президент, і уряд, і монобільшість у парламенті будуть від однієї партії. Це безпрецедентно, такого ще в історії України не було. Уявіть собі, голова Києва від «Слуги народу», наскільки це, так би мовити, коротка стежка і до президента, і до уряду, і до тих змін, які потрібно провести в Київській міськраді та на законодавчому рівні», – додала Верещук.

Вона наголосила на тому, що є україномовною, «українкою з україномовного середовища» і що її «виховала Україна».

Як повідомляв УНІАН, 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. 16 липня у внутрішньопартійних праймеріз «Слуги народу» перемогла депутатка Ірина Верещук. Її підтримали 83 депутати, Качуру – 3, Дубінського – 41, Тищенка – 30, Гуріна – 15.




Comments

    No results found.