Перші випадки чуми серед людей у 2020 році

  • Джерело: Країна Здоров'я
  • 1970-01-01 03:00
  • Здоров'я

Житель американського штату заразився чумою після того, як мав справу з інфікованими білками. Це перший випадок чуми серед людей в Колорадо з 2015 року. Департамент охорони здоров'я американського штату Колорадо повідомив про перший з 2015 року випадок зараження чумою людини. Ця новина може викликати хвилювання у людей, які і без того втомилися щодня зустрічати потік негативної інформації про триваючу пандемії коронавируса в світі. Особливо важко її сприймуть в США, так як ця країна відноситься до числа найбільш постраждалих від COVID-19, як за кількістю заражених, так і за кількістю померлих, пише The Daily Mail .

Влада Колорадо повідомили, що заразився чумою американець незадовго до цього вступав в контакт з інфікованими білками. Експерти закликають жителів Колорадо не контактувати з білками - відомими переносниками смертельно небезпечної хвороби, і особливо влітку. У потерпілого була септична форма чуми, що переноситься через кров, тому він не міг заразити інших людей повітряно-крапельним шляхом. Повідомляється, що лікарі надали хворому всю необхідну допомогу, він повністю видужав, а інших випадків чуми в Колорадо не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканська чума не загрожує людині

Зате про бубонну чуми надходить інформація з Монголії і Китаю. Кількість хворих там вже обчислюється десятками, і обидві азіатських країни вживають безпрецедентних заходів щодо стримування небезпечної епідемії. Навіть при сучасному рівні медицини летальність чуми в десятки разів вище, ніж смертність при коронавірус, і якщо будь-які країни зіткнутися з повноцінною пандемією, то збиток від неї буде дуже високим.




Comments

    No results found.