У НАБУ офіційно підтвердили оголошення підозри скандальному судді Вовку та кільком його колегам

Детективи Національного бюро розслідувань 17 липня вручили підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику та ще п'ятьом суддям і голові Державної судової адміністрації України. Триває процес оголошення підозр ще чотирьом особам.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Правоохоронці стверджують, що усі зазначені особи на чолі з Вовком діяли у межах злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Слідство вважає, що судді ухвалювали замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їхнім розглядом, але із наперед визначеним результатом.

До слова, раніше повідомлялося, що в Окружному адміністративному суді Києва відбуваються обшуки. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що зазгаченим особам повідомлено про підозру.

"Підозри побудовані на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019 році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює, як він збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення. НАБУ зносить керівництво окружного адміністративного суду, який є ключовою ланкою для тиску на державну владу, скасування і призупинення кадрових рішень. ОАСК давно перетворився під керівництвом Вовка на біржу", - заявив журналіст. Нагадаємо, рік тому журналісти викрили Окружний адмінсуд Києва в обході системи авторозподілу резонансних справ.

Окружний суд відомий своїми скандальними рішеннями, які неоднозначно сприймаються у суспільстві. З останніх таких - це скасування перейменування проспектів Бандери і Шухевича.

Окрім цього ОАСК скасував націоналізацію "ПриватБанку". 




Comments

    No results found.