Найбільший м’ясопереробний завод Німеччини відновив роботу

Найбільший в Німеччині завод з переробки свинини, що належить компанії Tönnies, планує частково відновити виробництво. Підприємство не працювало більш ніж місяць через масштабний спалах COVID-19 серед персоналу.

Робота на заводі буде відновлена ​​поетапно та відповідно до змінених та переглянутих гігієнічних протоколів, повідомляє Асоціація свинарства Німеччини (ISN). Задля посилення безпеки на підприємстві встановлять нове обладнання та об’єкти, такі як екрани з оргскла, для розділення деяких робочих процесів. На завод припадає близько 14% виробництва свинини в Німеччині, а його закриття в червні після того, як понад чверть з 6000 співробітників були інфіковані COVID-19, мало значний вплив на галузь свинарства Німеччини та дещо вплинула на європейський та світовий ринок.

В ISN заявили, що через закриття переробного підприємства м’ясна промисловість ФРН зазнала збитків на суму 20 мільйонів євро. До того ж, через зменшення переробної потужності країни ціни на живець свиней лише за тиждень зменшились на 19 центів.

У профільній асоціації схвально зустріли новину про часткове відновлення роботи заводу Tönnies.

“Однак це не вирішує всіх проблем – важливо, щоб потужність роботи підприємства швидко відновилась”, – говорить ринковий експерт ISN Маттіас Куаін.




Comments

    No results found.