У штабі ООС підтвердили передачу тіла з окупованої території

  • Джерело: UA.NEWS
  • 1970-01-01 03:00
  • Події

У штабі ООС заявили, що чітких доказів того, що тіло, яке передали бойовики - вбитий медик, - немає.

«З тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло», - повідомляють в штабі ООС.

Зазначається, що після нелегких перемовин УС СЦКК через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, нарешті були досягнуто домовленість – на КПВВ «Мар’їнка» на підконтрольну Уряду Україні територію було передано тіло людини. Підтверджень того, що це – військовий медик, який загинув 13 липня поблизу села Зайцеве, немає.

З тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло

Після нелегких перемовин УС СЦКК через СММ...

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Пятница, 17 июля 2020 г.

Наразі триває транспортування тіла до місця проведення експертизи ДНК.

Нагадаємо, 13 липня поблизу смт Зайцеве (передмістя тимчасово окупованої Горлівки) на вибуховому пристрої підірвався український розвідник.

Українська сторона провела переговори з бойовиками із залученням Спільного центру координації і контролю та СММ ОБСЄ щодо евакуації тіла загиблого. Однак під час спроби забрати тіло, троє українських військових потрапили у засідку терористів. У ворожому вогні загинув військовий медик Микола Ілін (позивний «Естонець»), уродженець міста Біла Церква. Один військовослужбовець отримав поранення, ще один – бойове травмування.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав убивство медика на Донбасі воєнним злочином.

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою, в якій зазначив, що «війна триватиме, допоки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації і доки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму «тиша» по білих касках і по медиках».

«Україна повинна чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну «обіцянкам» тієї сторони», – зазначив глава держави.

Народний депутат фракції «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв надіслав звернення до Офісу президента, в якому вимагає пояснити, що мав на увазі президент Володимир Зеленський, коли говорив про «ту сторону» на Донбасі.




Comments

    No results found.