У Луганській області затримали організатора "референдуму": Ним виявився ексчиновник

У Сєвєродонецьку, Луганська область, затримали одного з ключових організаторів антиконституційного "референдуму" зі створення так званої "ЛНР". Ним виявився колишній український чиновник, який працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ та очолював управління транспорту Луганської міськради. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначається, навесні 2014 року зловмисник приєднався до незаконних збройних формувань та став активним учасником антиукраїнських мітингів в обласному центрі. Пізніше затриманий отримав посаду так званого "голови координаційної народної ради Луганської області".

За даними слідства, чоловік брав активну участь в організації та проведенні у регіоні антиконституційного "референдуму" 2014 року щодо створення псевдоутворення "ЛНР". Однак, після того, як його відтіснили від керівних посад у так званій "ЛНР", чоловік почав займатися бізнесом на непідконтрольній територій.

"Згодом він усвідомив відсутність будь-яких перспектив у так званій "ЛНР", вирішив отримати закордонний паспорт, придбати нерухомість і легалізуватись на контрольованій урядом території України. У ході ретельно спланованої операції співробітники СБУ встановили місце перебування зловмисника у Сєвєродонецьку", — зазначили у Службі безпеки.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинене представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України. Колишньому чиновнику загрожує до 10 років позбавлення волі.

До слова, за даними РБК-України, йдеться про Андрія Андреєва, якого у 2010 році призначили керівником управління транспорту Луганської міськради. В "ЛНР" Андреєв перебував на посадах у так званому "міністерстві транспорту".

Нагадаємо, приблизно місяць тому в місті Світлодарськ Донецької області контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього співробітника міліції, який став агентом "ЛНР" та збирав військову інформацію.




Comments

    No results found.