НАБУ розсекретило справу проти глави та суддів Окружного адмінсуду Києва

Національне антикорупційне бюро оприлюднило матеріали кримінального провадження проти очільника та суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

Главу суду Павла Вовка, його заступника, 5 суддів суду та главу Державної судової адміністрації підозрюють у створенні злочинної організації, яка хотіла захопити державну владу, діяла у власних та інтересах бізнес-кіл і політичних еліт. Також підозри вручають ще 4 фігурантам справи.

«Зазначені особи, загалом 12, діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі. Організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом та з наперед визначеним результатом»




Comments

    No results found.