Болтон: Європа повинна сприймати Трампа як аномалію

Трамп відчуває труднощі при спілкуванні з політиками-жінками, стверджує Болтон

«Трамп не здатен фактично ні на що», – під таким заголовком в німецькому виданні Der Spiegel вийшло інтерв’ю з Джоном Болтоном, колишнім радником з національної безпеки президента США Дональда Трампа.

Болтон заявив в інтерв'ю виданню, що президенту Трампу гостро бракує стійкої політичної позиції, і єдине, що його цікавить, – це переобрання на другий термін.

«Знаєте, політичні коментатори в США і Європі постійно намагаються зрозуміти Трампа або навіть вникнути в доктрину Трампа. Забудьте! Немає ніякої доктрини Трампа», – сказав він.

«Рішення, яке він приймає вранці з якого-небудь питання, може бути іншим у другій половині дня, залежно від політичних обставин. Він в першу чергу зацікавлений в переобранні», – вважає колишній радник президента США.

Трамп схильний плутати особисті стосунки з іноземними лідерами з основними двосторонніми відносинами між США і цією країною, зазначив Болтон.

«Європа повинна ставитися до Трампа як до аномалії. Те, чим займається Трамп, не є послідовною політикою», – сказав він.

Болтон висловив думку, що у Трампа «кращі стосунки з авторитарними особистостями, ніж з багатьма лідерами, обраними в демократичних країнах».

Також він вказав на те, що Трамп відчуває труднощі при спілкуванні з політиками-жінками, зокрема з Ангелою Меркель і Терезою Мей.

Стосовно розбіжностей між США і Німеччиною, Болтон попередив про те, що Трамп досі не відмовився від ідеї ввести мита на німецькі автомобілі.

«Трамп любить тарифи, і це те, що він може зробити без схвалення Конгресу. Йому подобається такий підхід до міжнародних переговорів. Реальна увага повинна бути приділена боротьбі із загрозою, що йде від Китаю, який краде європейську інтелектуальну власність з тією ж швидкістю, що і американську інтелектуальну власність», – наголосив Болтон.

Стосовно будівництва газопроводу «Північний потік 2» Болтон зазначив, що США серйозно побоюються, що Німеччина і Європа будуть надмірно залежати від Росії. Також це стосується бізнесу і американських надій на продаж скрапленого газу в Європу.

«Це комбінація обох причин. Трамп весь час говорив про введення санкцій, але так їх і не ввів. Я думаю, що це зупинило б трубопровід, який завдає стратегічного збитку Європі і США. І він ще не закінчений, його ще можна зупинити».

Нагадаємо, Білий дім намагався через суд завадити Болтону публікувати свої мемуари зі згадками про Україну, але суд став на бік Болтона.




Comments

    No results found.