Нове звернення Грети Тунберг до світових лідерів стосується питання екоциду

AP Photo/Olivier Matthys)

Шведська екоактивістка Грета Тунберг написала відкритий лист до світових лідерів з вимогою вжити термінових заходів для порятунку планети.

"На сьогодні стало ясно, що кліматична криза ніколи не вважалася кризою з боку політиків, ЗМІ, бізнесу або фінансів. І що довше ми продовжуємо прикидатися, що залишаємося на правильному шляху до зниження викидів і що робимо дії, необхідні для запобігання кліматичній катастрофі, то довше ми не зможемо впоратися з кризою, не розглядаючи її як єдине ціле, і то більше дорогоцінного часу ми втрачаємо", - йдеться у листі.

Зокрема, у зверненні активістка вимагає від очільників держав припинити інвестиції у розвідку та видобуток викопного палива, розробити та впровадити програму "екоциду" для боротьби з міжнародною злочинністю та щороку ухвалювати бюджети на програми скорочення викидів вуглецю.

Тунберг підтримали понад 50 тисяч людей з 50 країн світу, серед яких пакистанська правозахисниця Малала Юсуфзай, актори Леонардо ді Капріо, Хоакін Фенікс, Марк Руффало, Приянка Чопра та співачка Біллі Айліш.

Активістка також вимагає вжити заходів для захисту найбільш уразливих верств населення та боротьби з економічною, гендерною та расовою дискримінацією, оскільки боротьба за расову, кліматичну та екологічну рівність пов'язана із системою життєзабезпечення всього людства.




Comments

    No results found.