Голову облради Олійника звинувачують в отриманні хабара в 1 млн доларів — постанова Вищого антикорупційного суду

Розкриті нові корупційні схеми Святослава Олійника, близького до олігарха Коломойського. Вищий антикорупційний суд встановив, що Олійника звинувачують в опосередкованому отриманні хабара в 1 млн доларів під час роботи на посаді заступника губернатора у Коломойського в 2015 році і злочинній змові з метою позбавити від кримінальної відповідальності ряд спільників, зокрема — керівника скандальної фірми УПС Тараса Палія. Про це повідомляє "Дніпро Головне".

Згідно з постановою ВАКС, у справі Олійника має розібратися НАБУ, зокрема — внести до ЄРДР відомості про вчинення головою облради кримінального злочину.

Нагадаємо, у 2015 році Олійник був заступником голови Дніпровської ОДА Коломойського. Серед іншого чиновник "розкрив схему" відкатів на ремонтах доріг в регіоні, фігурантом якої була фірма УПС Тараса Палія. Проти комерсанта та його спільника, чиновника Лисого, навіть відкрили кримінальні справи. Однак у підсумку фігуранти скандалу відбулися легким переляком…

У той же час, як повідомлялося в низці журналістських розслідувань,  50% фірми УПС були передані словацькій фірмі Арограф засновником якій опинилася підпорядкована Олійнику Ірина Гуназа, одна з клерків його партії "РОЗУМ" (зараз - За майбутнє). А після постанови ВАКС стало відомо, що Олійник разом з отриманням корпоративних прав у фірмі  також отримати хабар у розмірі 1 млн доларів.

З тих пір пов'язана з Олійником і Палієм фірма змогла отримати держконтрактів на майже 3 млрд грн (!), при цьому регулярно потрапляючи в скандали у зв'язку з низькою якістю робіт.

А зараз, незважаючи на нескінченну низку "залетів", фірма Олійника-Палія впевнено освоює мільярди на ремонтах доріг в області за програмою Зеленського "Велике будівництво". Партнер голови облради нещодавно погрожував активістам, які приїхали для проведення громадської експертизи ремонту 25 км дороги на Нікополь, яку фірма Олійника лагодить за 500 млн грн.

Тепер розслідувати корупційні злочини Олійника зобов'язана Національне антикорупційне бюро. ЗМІ і громадськість будуть стежити за ходом подій.




Comments

    No results found.