Суддя Вовк: що відомо про голову Окружного адмінсуду Києва

Національне антикорупційне бюро оголосило підозру голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку. У чому підозрюють суддю Павла Вовка читайте на Фактах ICTV.

Національне антикорупційне бюро оголосило підозру судді Павлу Вовку. 17 липня провели обшуки у Окружному адміністративному суді Києва.

Чим відомий Павло Вовк, читайте на Фактах ICTV.

Суддя Павло Вовк почав свій шлях до голови Окружного адмінсуду Києва з 2007 року, коли почав працювати в ОАСК. У 2009 році стає членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Після того, як до влади в Україні прийшов Віктор Янукович, Вовка призначили головою Окружного адмінсуду Києва і він продовжує знаходитися на посаді до цього дня.

У 2014 році суддя Вовк вказав у своїй декларації 400 тис. грн в графі подарунки, призи, виграші, а також близько 1 млн грн в колонці сума одержаного доходу членів сім’ї. Тоді Вовк не пояснив, звідки взялися відповідні “подарунки”.

У 2017 році він спробував потрапити на посаду до Верховного суду, але згодом зняв свою кандидатуру. Вовк також мав негативний відгук Ради доброчесності.

Крім того, він погрожував притягнути до кримінальної відповідальності активістів у відповіді на їхній інформаційний запит щодо підстав приватизації суддею Абловим службової квартири.

У травні того ж року слідчі НАБУ провели обшуки у заміському будинку який належить колишній дружині Вовка. Попри те, що він вказав у декларації за 2016 рік лише квартиру у Києві, яка знаходиться у його власності, Вовк знаходився у вказаному будинку в день обшуку.

Згодом він вніс заміський будинок до декларації за 2017-й рік. НАБУ почала розслідування у справі про незаконне збагачення судді, проте у лютому 2019 року вона перестала опрацьовуватися, оскільки КСУ відмінив відповідну статтю КК України.

У 2019 у декларації Вовка з’явилась земельна ділянка у селі Віта-Поштова на Київщині та будинок. Також вказав, що має марки, дві картини та колекційні монети.

Тільки за цей рік ОАСК під головуванням судді Вовка ухвалив наступні рішення:

відсторонив і згодом повернув Уляні Супрун повноваження виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я;

зупинив конкурс на голову ДФС;

визнав націоналізацію Приватбанку незаконною;

призупинив перейменування УПЦ МП.

НАБУ оголосило підозру судді Вовку

Національне антикорупційне бюро стверджує що у Окружному адміністративному суді Києва Павло Вовк створив злочинну організацію, яка мала на меті повалення державного ладу в Україні.

Для цього суддя намагався встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та Вищою радою правосуддя.

За версією слідства, 12 суддів ухвалювали замовні рішення у власних інтересах, а також не гребували замовленнями певних політичних еліт та бізнес-кіл.

Фото: Павло Вовк




Comments

    No results found.