У Боснії українця звинувачують у перевезенні нелегалів

Прокуратура Боснії і Герцеговини відкрила обвинувачення проти українця, якого підозрюють в контрабанді та перевезенні восьми мігрантів з Афганістану та Пакистану в Боснію і Герцеговину. Про це повідомляє УНН з посиланням на BHRT.

“Прокурор Спеціального департаменту з питань організованої злочинності, економічної злочинності та корупції прокуратури Боснії і Герцеговини порушив обвинувальний акт проти громадянина України Рувима Глабеця, якого звинувачують в контрабанді та перевезенні восьми мігрантів з Афганістану та Пакистану через Боснію і Герцеговину”, - повідомили в ЗМІ.

Зазначається, що, згідно з обвинуваченням, Рувим Глабець в кінці квітня цього року перевіз вісім мігрантів - трьох з Афганістану та п’ятьох з Пакистану, які в'їхали в Боснію і Герцеговину незаконно і не відповідали умовам легального проживання та пересування в країні.

“Обвинувачення стверджує, що всупереч статті 6 Протоколу проти перевезення мігрантів сушею, морем і повітрям, доповнюючи Конвенцію ООН проти транснаціональної та організованої злочинності, обвинувачений доставляв мігрантів у Луг, муніципалітет Прозор-Рами, в транспортному засобі, який він взяв в оренду”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що виявили та завадили перевезенню патрульні поліції у Прозор-Рамі, які зупинили транспортний засіб із переселенцями та перешкодили їх подальшому транспортуванню.

Також вказано, що Рувим Хлабец народився в 1998 році в місті Рівне.

Нагадаємо, вербувальник українців для переправки нелегалів у ЄС отримав п'ять років за гратами.




Comments

    No results found.