Нагетси для KFC друкуватимуть на 3D-принтері

Дослідницька лабораторія 3D Bioprinting Solutions, що спеціалізується на по розробці технології виробництва курячого м’яса за допомогою 3D-біопринтера, почала роботу над спільним проєктом з мережею ресторанів швидкого харчування KFC.

Компанії мають намір вперше в світі створити в лабораторних умовах традиційний продукт у стилі фаст-фуд – нагетси з курятини. За смаковими якостями і зовнішнім виглядом вони не будуть відрізнятися від оригіналу, але стануть більш екологічними.

За словами PR-директора KFC у регіоні Росії, СНД, Центральної та Східної Європі Ірини Гущиної, нагетси поступаються за популярністю курячим крильцям, але хіт продажів неможливо надрукувати на біопринтері, тому що всередині крилець є кістка. В результаті було вирішено спочатку зупинитися на розробці 3D-нагетсів, а потім, можливо, настане чергадрукувати стріпси.

Лабораторія 3D Bioprinting Solutions розробить технологію тривимірного біодруку з використанням клітин м’язів курки і суміші протеїнів бобових культур і сої. Передбачається, що смак і волокнисту текстуру напівфабрикату відтворять з мінімальним застосуванням птиці в процесі виготовлення. Як висловився директор з маркетингу та продажу в 3D Bioprinting Solutions Андрій Рукавишников, жодна курка при цьому не постраждає.

У свою чергу KFC забезпечить дослідників необхідними інгредієнтами: фірмовими спеціями і паніруванням для отримання звичного смаку. Отримати готовий продукт планується вже восени 2020 року.




Comments

    No results found.