Ціни на пшеницю стрімко виросли завдяки спекулянтам

Світові пшеничні біржі продовжили зростати на даних про низьку врожайність в основних країнах-експортерах, а котирування озимої пшениці в Чикаго подорожчали одразу на 3,5% до 3-місячного максимуму на чутках про закупівлю Китаєм американської пшениці слідом за соєю та кукурудзою.

Китай повідомив, що у 2020/21 МР збільшить виробництво пшениці на 0,6% до 132 млн т, тоді як USDA оцінює його у 136 млн т.

Завдяки сприятливим дощам двох останніх тижнів, експерти Асоціації сільгоспкооперативів Німеччини (DRV) підвищили у порівнянні з прогнозом червня оцінку врожаю пшениці в країні у 2020/21 МР на 1,1% до 22,4 млн т, що на 2,6% поступатиметься минулорічному показнику.

Окрім стрімкого зростання цін в Чикаго, ринок європейської пшениці підтримують дані про низьку врожайність пшениці в Росії та Франції.

Вересневі ф’ючерси борошномельної пшениці на MATIF виросли на 1,75 €/т до 187,25 €/т або 213,68 $/т.

Уряд Пакистану розробляє заходи для активізації імпорту пшениці, щоб уникнути її дефіциту на внутрішньому ринку, оскільки план закупівель до держрезерву виконаний лише на 79%.

Вересневі ф’ючерси м’якої пшениці в Чикаго виросли на 4,5% до 2,5-місячного максимуму на тлі загальносвітового тренду зміцнення цін на пшеницю. Ціни підтримали чутки про можливу закупівлю Китаєм щонайменше двох карго м’якої пшениці з США. Інвестори масово проводили спекулятивні купівлі та закривали короткі позиції.

Вересневі пшеничні ф’ючерси в США виросли:

на 8,82 $/т до 202,36 $/т на м’яку...




Comments

    No results found.