Б. Ковалюк: Основною причиною сплеску захворюваності на COVID-19 є масові буковинські весілля

  • Джерело: Погляд
  • 1970-01-01 03:00
  • COVID-19

Сьогодні, 21 серпня 2020 року, під Будинком з левами у Чернівцях відбувся на мітинг, на якому мешканці міста вимагали не вводити нових карантинних обмежень. До протестувальників вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк.

- Основна причина, це масові гуляння. Насамперед, це масові буковинські весілля не на 50 - 60 осіб, а на 300 - 400. І відповідно маємо, наприклад, с. Топорівці 4 весілля підряд, Кіцманський район декілька тижнів підряд весілля. Це наслідок, який маємо через 10-14 днів, - повідомив перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк.

Також він повідомив, що деякі підприємці при замовленні весілля відразу у варітість послуг включали штраф розміром 17 або 34 тисячі гривень.

Нагадаємо, що вчора, 20 серпня 2020 року, в Україні змінили зони карантину в залежності від епідеміологічної ситуації. Так, до "червоної зони" потрапили м. Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони області.

- Механізм впровадження карантину - автоматичний. Він визначається постановою Кабінету Міністрів, у якій чітко прописаний порядок дій при входженні тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці в "червону" зону, "помаранчеву", "жовту" та "зелену", - доповнив Богдан Ковалюк.

Фото та відео Артема АРТЕМЕНКА




Comments

    No results found.