Росія вставляє палиці в колеса в роботі мінської ТКГ, - Кравчук

Російська сторона блокує роботу з врегулювання ситуації на тимчасово окупованих територіях. Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

Під час інтерв'ю телеканалу "Україна 24" перший президент України Кравчук розповів, що Росія і її "поплічники" вставляють палиці в колеса в роботі ТКГ, оскільки в ухваленій парламентом постанові про призначення на 25 жовтня місцевих виборів відступили від "формули Штайнмайєра" і Мінських угод: "20 серпня на засіданні ТКГ під час розгляду питань представники РФ висунули вимогу, що будуть працювати тільки за умови, якщо Верховна Рада скасує пункт про неможливість проведення голосування на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей і погодиться на Мінські домовленості. Тільки після цього ми зможемо розблокувати нашу роботу".

Кравчук також поділився останніми успішними результатами переговорів, а саме встановленням режиму припинення вогню: "Якщо процес буде мати продовження, значить ми прийдемо до вирішення завдання - до миру на Сході України. Але цей камінь спотикання з місцевими виборами... Ми не заперечуємо - голосування на Донбасі має відбутися, але за умови виведення російських військ і контролю на тимчасово окупованих територіях. І потім, не факт, що Верховна Рада підтримає вимоги".

Як писало ASPI news, Леонід Кравчук відреагував на дії представників ОРДЛО у Мінську і готовий звернутися до українських парламентарів. Також Кравчук заявляв про готовність сісти за круглий стіл переговорів з представниками ОРДЛО.




Comments

    No results found.