Переформатування районів: що зміниться для мешканців Дніпропетровщини

Після виборів до місцевих органів влади ОТГ області об`єднаються у сім районів. Але мешканці кожної громади зможуть вирішувати всі необхідні питання та отримувати будь-яку допомогу на місці, не виїжджаючи до райцентру. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

У рамках реформи децентралізації з 22 районів Дніпропетровщини утворено сім. Саме до них після жовтневих виборів увійдуть 86 ОТГ, які наразі існують у регіоні. І після виборів буде утворено сім райвиконкомів.

Тож, область буде розподілена наступним чином:

Дніпровський район — це взагалі найбільший район країни, де понад мільйон населення. До нього увійшли навколишні селища Новопокровське, Обухівка, Слобожанське, Підгородне та Петриківський і Царичанський райони.

Кам'янський район — увійшли Верхньодніпровський, Криничанський і П'ятихатський район, а також Жовті Води.

Криворізький район — увійшли Апостолівський, Софіївський та Широківський райони.

Нікопольський район — увійшли Марганець, Покровськ і Томаківський район.

Новомосковський район — увійшли Магдалинівський район та місто Перещепине.

Павлоградський район — увійшли місто Тернівка та Юр'ївський район.

Синельниківський район — увійшли Васильківський район, місто Першотравенськ, Петропавлівський і Покровський райони.

Як зазначає директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Петро Лашин, основні послуги мешканці отримуватимуть у себе в громаді. На місці можна зареєструвати місце проживання, нерухомість, власний бізнес, оформити ID-картку, отримати закордонний паспорт, вирішити земельні питання. На території кожної ОТГ обіцяють опорну школу або її філію, якщо громада невелика. З різних сіл на навчання дітей і вчителів возитимуть шкільні автобуси.

У кожній ОТГ можна буде отримати медичну та соціальну допомогу. Контроль за правопорядком — за поліцейськими офіцерами громад. Обіцяють відкрити ще 20 ЦНАПів разом із філіями для віддалених сіл, аби мешканці не долали довгий шлях до райцентру для отримання адміністративних послуг.




Comments

    No results found.